Onze werkwijze bewijst dat je met een duidelijke visie vooraf voor een uitstekende audioproductie kunt zorgen.

Het maken van een goede opname begint allereerst met een akoestisch goed gebouwde ruimte. De ruimtes van Soundbalance zijn speciaal voor de studiofunctie akoestisch ontworpen en ingericht. Ze geven de artiesten en musici die bij ons opnemen het gevoel dat de ruimte hen meehelpt.

Vervolgens helpt de aangename, lichte ruimte de artiesten en musici mee om het beste van zichzelf en zijn/haar instrument te geven. Inspiratie staat bij ons hoog in het vaandel, evenals ontspanning en vertrouwen. Wij streven naar de perfecte balans van randvoorwaarden, waarbij musici en artiesten zich maximaal gestimuleerd voelen door de ruimte en de sfeer en daarmee het beste van zichzelf kunnen geven.

Voor het opnemen stippelen we altijd uit hoe iets moet gaan klinken. Dat kan in overleg met de muzikant/artiest of met de producer. Daarop passen we de benodigde opstellingen en apparatuur aan. Een studio vol met gouden microfoons zijn daarbij niet altijd de oplossing, maar een selectieve en bewuste keuze voor kwalitatief hoogwaardige spullen wel. De te gebruiken apparatuur en opstelling is dus ondergeschikt aan de artiest/musicus en zijn/haar instrument. Hij/zij is de hoofdpersoon in onze studio.