Niet voor iedereen is het werken met een producer (m/v) vanzelfsprekend of bekend. Toch raden we het werken met een producer zeer aan, omdat hij het opnameproces versoepelt en verbetert en steeds oog houdt voor het eindproduct.

Alle grote artiesten en musici van het verleden tot nu werkten met een producer: van Frank Sinatra tot Michael Jackson, van Bob Dylan tot Justin Bieber, van Adele tot Katy Perry.

Werkzaamheden van een producer
De producer vormt de link tussen musicus en opnametechnicus. Afhankelijk van genre en/of studioervaring van de artiest/musicus neemt de producent een meer of minder prominente plaats in in het studiotraject. Hij kan meekijken en alleen bijsturen wanneer nodig of juist vanaf het begin meer de leiding nemen en aansturen. Hij kan ook beslissen of adviseren op gebied van compositie en arrangement of zich zelfs bemoeien met de samenstelling van de muziekgroep. Hij kan eindbeslissingen nemen over bepaalde opnamekeuzes.

Hij begeleidt het creëren van de muziek van begin tot eindmix, door het stroomlijnen van de processen van opnemen, mixen en masteren. De producer heeft dus de verantwoordelijkheid voor de flow en de vaart van het project. Zijn taak is dat hij het totaalproject blijft overzien en efficiënt omgaat met de tijd, hij deelt ook de opnametijd in de studio in.

Een producer wordt ingeschakeld door de opdrachtgever van een studioproject en voor aanvang van het project wordt overlegd welke rol de producer precies moet spelen.

Soundbalance Studio biedt ook de mogelijkheid tot het inhuren van zijn ervaren producers. Maak vrijblijvend een  afspraak om te kijken wat we voor u kunnen doen.

Sebastian Demydczuk
Sebastian is een veelgevraagde all-round drummer met een klassieke achtergrond en gespecialiseerd in jazz en wereldmuziek. Zijn muzikale opleiding genoot hij aan het ZPSM in Koszalin, Polen en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij is bandleider van balkanformatie ‘Carlama Orkestar’ dat over de hele wereld tourt. Hij heeft veel ervaring met het arrangeren voor kleine en grotere ensembles in (semi-) professionele en amateur wereld. Benieuwd naar de studioprojecten waaraan hij meewerkte? Neem een kijkje op de projectpagina.